دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

ایران و روسیه در پی اجلاس چهارجانبه دوم با سوریه و ترکیه

ایران و روسیه در پی اجلاس چهارجانبه دوم با سوریه و ترکیه یک روز پس از آنکه ترکیه گفت، عادی‌سازی روابط آنکارا و دمشق طبق نقشه راه نشست چهارجانبه در مسکو، به پیش می‌رود، یک روزنامه لبنانی از تلاش مسکو و تهران برای برگزاری دومین اجلاس چهارجانبه برای سوریه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۹ - ۳۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 22
کد خبر: ۱۹۵۶۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه لبنانی الاخبار لبنان امروز یکشنبه از تلاش ایران و روسیه برای برگزاری دومین نشست چهارجانبه با حضور سوریه و ترکیه خبر داد.

 

الاخبار در گزارشی نوشت، سرگئی لاوروف و حسین امیرعبداللهیان وزرای خارجه روسیه و ایران، در تلاش برای تنظیم دیدار دوم در نوع خود با حضور وزرای خارجه چهار کشور روسیه، ایران، سوریه و ترکیه هستند.

 

روز گذشته (جمعه)، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که مسیر عادی‌شدن روابط با سوریه طبق نقشه راه پیشنهادی در (نشست) مسکو به پیش میرود. چاووش اوغلو گفت، در نشست چهارجانبه مسکو بر سر یک نقشه راه و مجموعه کارهایی توافق شد. به موجب این، با شروط دمشق تعامل می‌شود.

 

بنا بر گزارش الاخبار، اولین نشست چهارجانبه سوریه اردیبهشت گذشته برگزار شد که به تبع آن معاونان وزرای خارجه و دیدارهای امنیتی و نظامی دیگر برگزار شد.

 

به گزارش الاخبار در آن دیدارها طی مدت اخیر، درباره نقشه راهی مشخص با زمانبندی‌ای که دمشق اصرار دارد بر اساس آن، نیروهای نامشروع ترکیه از خاکش خارج شوند، توافق شد. البته ترکیه «نگرانی‌های امنیتی» را مطرح کرده و می‌گوید این نگرانی مرتبط با کُردهاست و فشارهای آمریکا نیز روی این مسئله سایه انداخته است.

 

نشست نخست چهارجانبه بیستم اردیبهشت گذشته در مسکو برگزار شد و طبق گزارش وبسایت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سرگئی لاوروف، حسین امیرعبداللهیان، فیصل مقداد و چاووش اوغلو وزرای امور خارجه روسیه، ایران، سوریه و ترکیه دیدار کردند.

 

در این گزارش آمده بود که «با نظر به قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل و بیانیه‌های رسمی منتشر شده در روند آستانه، شرکت کنندگان بر تعهد خود به حاکمیت سوریه، تمامیت ارضی و مبارزه با تمام اشکال و مظاهر تروریسم در این کشور تاکید کردند... شرکت‌کنندگان توافق کردند معاونان وزرای خارجه وظیفه‌ طراحی نقشه راهی برای پیشبرد روابط میان ترکیه و سوریه با هماهنگی وزرای دفاع و سرویس‌های ویژه چهار کشور را بر عهده بگیرند».

 

وزرای خارجه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه در پایان مذاکرات روز چهارشنبه بیستم اردیبهشت نیز در بیانیه‌ای مشترک بر تعهد خود به تمامیت ارضی سوریه، عدم دخالت در امور داخلی و مبارزه با تمام اشکال تروریسم و همچنین بر اهمیت افزایش کمک‌های بین‌المللی به سوریه تأکید کردند.

 

وزیر خارجه ایران نیز پس از نشست مسکو گفت: در این نشست، در راستای نزدیک کردن دیدگاه‌های ترکیه و سوریه گامی به جلو برداشته شد.

 

نشست چهارجانبه برای سوریه در مسکو، سومین نشست در نوع خود طی دو ماه پیش از آن بود که مسکو میزبانی کرد. نخستین نشست در سطح معاونان وزرای خارجه و نمایندگان ویژه چهار کشور در ۱۴ و ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ در مسکو برگزار و روز ۱۵ فروردین سرگئی لاوروف در این نشست حضور یافت و مقرر شد که وزرای خارجه نیز در مسکو گردهم بیایند. پنجم اردیبهشت ماه سالجاری نیز وزرای دفاع و مسؤولان عالی امنیتی چهار کشور در مسکو به گفت‌وگو پرداختند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار